Loslaatdag

Kom naar de Landelijke Loslaatmiddag op 23 maart in Meppel – gratis – van 13.30 tot 16.30 uur

Deze middag gaat letterlijk en figuurlijk over loslaten van je spullen en loslaten in je hoofd: van ideeën en overtuigingen die je tegenhouden om spullen weg te doen, die eigenlijk je huis uit zouden kunnen. Je gaat die spullen niet zomaar loslaten, je gaat daar een goede bestemming voor vinden. Dat kan een goed doel zijn, een kringloopwinkel of een kunstenaar.

  • Je laat spullen los die je tegenhouden om je opgeruimde leven te leven
  • Je maakt kennis met organisaties die je spullen een goede bestemming geven
  • Je kunt meteen spullen achterlaten en dus echt loslaten – dat ruimt lekker op!

Je ontdekt dat:

  • (gezamenlijk) loslaten veel plezier geeft
  • loslaten niet betekent dat je minder hebt
  • loslaten je veel oplevert, zoals ruimte voor jezelf, om adem te halen, te dansen en te lachen
  • je meer tijd hebt als je loslaat om samen te zijn met degenen waar je van houdt
  • je los kunt laten zonder spijt en op een milieuvriendelijke manier

Het programma van de Loslaatmiddag:

13.30-16.30 uur inloopmiddag:
tijdens de gehele middag is er gelegenheid om je spullen in de goede handen van de kledingbank Meppel en andere organisaties achter te laten. Ook is er een kunstenaar aanwezig die van restmateriaal een prachtig kunstwerk creëert.
14.00-14.45 uur workshop ‘Laat je spullen los‘
door professional organizer Klazien Tempelaar over loslaten van spullen; je ontdekt wat je tegenhoudt om spullen los te laten en wat je kunt doen om het makkelijker te maken spullen los te laten.
15.00-15.45 uur workshop ‘Het hoeft echt niet zo perfect‘
door mental coach Esther Esselbrugge over loslaten in je hoofd; je ontdekt hoe je pieker-gedachten ombuigt en ruimte creëert voor creatieve oplossingen

De Loslaatdag is gratis toegankelijk. Vanwege de capaciteit van de workshopruimte is het wel noodzakelijk dat je vooraf opgeeft of en aan welke workshop je mee wilt doen. Opgave doe je via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@opruimadvies.nl. De loslaatdag is een initiatief van SlowOrganizing en is op meerdere locaties in Nederland te bezoeken. Wil je weten waar je allemaal terecht kunt? Kijk dan op loslaatdag.nl.